Meet the Band

ReCover is een 9-koppige (!) band bestaande uit 9 “koppige” en ervaren muzikanten. Begonnen als “Inky Inc” in 2001 waarbij gitarist Karel Bravenboer een van de grondleggers was. Mede dankzij de tonnen ervaring bij alle bandleden heeft de wisselende samenstelling van de band in de loop van de jaren geen invloed gehad op de kwaliteit en het enthousiasme tijdens optredens.

Als je nu vraagt wat nu “typisch ReCover” is, dan zijn het de verschillende stijlen die moeiteloos door de samenstelling van de band gespeeld kunnen worden. Zangers, zangeressen, blazers en percussie staan garant voor een breed scala van muzieksoorten en meerstemmigheid.

Anouk

Lead vocals

Anouk ‘s fanatisme als top-softbalster heeft ze weten door te trekken in haar rol als lead zangeres van Recover, waar ze sinds 2009 bij zit.

Alexandra

Backing vocals

Alex heeft gezongen in talloze koren en musicals. Ze verzorgt nu de hoge noten in de “koortjes” en daarmee de typische “Recover meerstemmigheid”.

Hans

Trombone

Ook Hans begon bij de Harmonie van zijn woonplaats, waar hij 25 jaar (!) heeft gespeeld. Na 6 jaar coverband Out Of The Basement maakte hij in 2006 de overstap naar Recover.

Eric

Trompet

Via Harmonie, Dixie (Able Bodied Seamen), carnavalsmuziek (De Bende) en soul (Memphis Soul Stew) naar covers. Na 5 jaar Missing One blaast Eric nu bij ons.

Peter

Saxofoon

Peter komt uit de Jazz-hoek: Een aantal jaren was hij actief deelnemer aan de jazz-workshops in Den Bosch. Via de Bigband en Quiet Fire nu een vaste plek bij Recover.

Michel

Keys & Backing vocals

Alle stijlen vind ie wel leuk. Partijen tot in de kleinste details en met alle geluidjes uitzoeken ook. Michel speelt vanaf 2015 bij Recover

René

Drums

Begonnen in de schoolband op zijn 15de is René vooral verslaafd geraakt aan de interactie tussen de bandleden en met het publiek tijdens optredens. Blues, soul, pop: het maakt hem niet uit.

Karel

Gitaar

Karel heeft allerlei muziekstijlen gespeeld: (country) blues, daarna Flamenco-muziek (jawel) en Jazz (Werkplaats Den Bosch). Hij stond aan de basis van Recover en was er dus vanaf het begin (2003) bij!

Jeffrey

Bass & backing vocals

Op 12-jarige leeftijd met bassen. Autodidact (zijn “basleraar” was Verdine White van EWF). Na Tilburg (Effe Stemme) en Breda (Peter & De Rest) speelt hij sinds 2007 in Veghel.